Vesti

Jutros je javila Radio Kuba

Nizom manifestacija organizacije i institucije u Srbije obeležile su Međunarodni dan tolerancije i početak nedelje tolerancije.

Centar za omladinu Tvoja Srbija, u partnerstvu sa Ustanovom za decu i mlade “Sremčica” i Srednjom školom “Artimedia” i uz finansijsku podršku Evropske omladinske fondacije Saveta Evrope, obeležio je Međunarodni dan tolerancije i početak projekta “Škola pametne komunikacije” velikom priredbom održanom pred mnogobrojnom publikom.

Cilј ovog projekta je da doprinese socijalnoj inkluziji mladih sa smetnjama u razvoju kroz razvoj i unapređenje njihovih veština komunikacije, kao i da se podstakne razvoj njihovih socijalnih i kreativnih sposobnosti, a sve to kroz organizaciju i realizaciju radionica komunikacije.

Sama priredba se sastojala od pevačkih, glumačkih i plesnih nastupa mladih talenata Ustanove za decu i mlade “Sremčica”, Srednje škole “Artimedia” i Udruženja za mlade Srbije.

„Danas je Međunarodni dan tolerancije koji se obeležava širom sveta sa namerom da se ukaže na pozitivne primere tolerancije ali i na nedopustive primere netolerancije oko nas. Svedoci smo i jednih i drugih primera ali i jasne opredeljenosti države Srbije da gradi društvo jednakih šansi za sve. Danas dajući podršku novom projektu Centra za omladinu Tvoja Srbija i Ustanove za decu i mlade „Sremčica“ podržavamo još jednu mogućnost socijalne inkluzije sa ciljem prevencije diskriminacije, nasilja i netolerancije.“, izjavila je Milka Milovanović-Minić direktorka Ustanove za decu i mlade.

Fotografije i snimak događaja možete videti ispod.
 

Comments are closed