Vesti

Multisektorski timovi obučeni u okviru projekta „Reci NE navijačkom nasilju“ edukuju mlade po Srbiji

Centar za omladinu Tvoja Srbija, Internacionalna policijska asocijacija i Ministarstvo omladine i sporta smatraju da je preventiva, u nerepresivnom smislu, najefektivnije utiče na uzraste koji još uvek nisu ili su tek u početnoj fazi pripadnici navijačkih grupa. Tako je nastao projekat „Reci NE navijačkom nasilju – umrežavanje lokalnih partnera i multisektorski pristup borbi protiv nasilja na sportskim terenima“.

Nakon što je u sepetembru mesecu održana edukacija multisektorskih timova iz 11 opština u Srbiji, za držanje preventivnih edukacija srednjoškolcima, timovi sada imaju veliki zadatak da prenesu stečena znanja na mlade na lokalu. Edukacije se realizuju u 11 opština u Srbiji i to: Kraljevo, Petrovac na Mlavi, Irig, Mali Zvornik, Prijepolje, Požega, Vlasotince, Loznica, Obrenovac, Pančevo i Novi Pazar.

Timovi se sastoje od nastavnika (člana školskog tima za vršnjačko nasilje) i vršnjačkog edukatora, člana nadležne kancelarije za mlade iz istog mesta, a neke od tema koje su obuhvaćene radionicama podrazumevaju različite aspekte navijačkog nasilja koji mogu imati uticaja na razvoj mladih.

Projektom je predviđeno održavanje velike završne konferencije u decembru mesecu, na kojoj će biti predstavljeni rezultati projekta i potrebe sa lokala kada su buduće aktivnosti u oblasti bezbednosti mladih u pitanju, uz prisustvo visokih zvaničnika u čijoj nadležnosti su aktivnosti borbe protiv navijačkog nasilja.

Kako biste se prijavili za ove edukacije, raspitajte se u Kancelariji za mlade u svojoj opštini kada će biti održana radionica i koji je način prijavljivanja.

Fotografije sa već održanih edukacija možete videti ovde: 

Comments are closed