Vesti

Održana manifestacija “Gledaj me srcem“ povodom obeležavanja Međunarodnog dana tolerancije i završetka projekta “Škola umetničkih veština”

U subotu 15. novembra 2014. godine na Međunarodni dan tolerancije Centar za omladinu Tvoja Srbija organizovao je manifestaciju „Gledaj me srcem“ na kojoj su mladi učesnici projekta Škola umetničkih veština predstavili šta su naučili tokom kreativnih radionica koje su bile organozovane u okviru projekta koji je podržala Evropska omladinska fondacija Saveta Evrope.

Manifestaciju je otvorila Suzana Paunović, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava, koja je istakla da su mladi najznačajniji promoter pravih društvenih vrednosti i da se poruke tolerancije i mira preko njih najsvrsishodnije šalju. “Ovakve manifestacije su važne, jer glasno govore o temama ljudskih prava i uče nas da živimo sa razlikama” – dodala je Paunović.

Direktorka Ustanove za decu i mlade – „Sremčica“ Milka Milovanović Minić se zahvalila Centru za omladinu Tvoja Srbija, kao i učenicima srednje škole Artimedia koji su uzeli učešće u projektu, što su prepoznali korisnike Ustanove kao ciljnu grupu kojoj će kroz kreativne radionice i stručnu podršku pomoći da se kvalitetnije integrišu u zajednicu.

Comments are closed