Vesti

Počela realizacija projekta „Kako pričati o LGBT temama da te čuju: Kreiranje pravih poruka za stvaranje društvene promene“

Centar za omladinu Tvoja Srbija, u svojim nastojanjima da poboljša položaj mladih iz svih ugroženih grupa, nastavlja s realizacijom projekata podrške mladima koji pripadaju LGBT zajednici u Srbiji.

Uz podršku Kancelarije za ljudska i manjinska prava i Ministarstva spoljnih poslova Kraljevine Norveške, otpočela je realizacija projekta „Kako pričati o LGBT temama da te čuju: Kreiranje pravih poruka za stvaranje društvene promene“. 

Cilј ovog projekta je da se da doprinos unapređenju instrumenata za borbu za osnovna lјudska prava mlade LGBT populacije u Srbiji. Projektom je predviđeno održavanje panel diskusije, kao i kreiranje dokumentarnog filma namenjenog mladima, koji, na različite načine, imaju za cilј promociju tolerancije i razumevanja bez obzira na seksualnu orijentaciju i rodni identitet, zatim promociju anti-diskriminacije, poštovanja lјudskih prava i prava na jednake šanse.

Panel diskusija podrazumeva promociju dokumentarnog filma, kao i diskusiju na temu “Kako pričati o LGBT temama da te čuju: Kreiranje pravih poruka za stvaranje društvene promene“ – uz učešće predstavnika medija, predstavnika organizacija za borbu za prava LGBT populacije, kao i prestavnika relevantnih institucija. Projektni tim se unapred dogovorio s Tatjanom Vojtehovski, velikim medijskim stručnjakom, da bude glavni govornik panel diskusije. Panel diskusiju će moderirati iskusni član projektnog tima, a projektni tim će pripremiti i saopštenje koje će, zajedno sa promo materijalom, biti podelјeno predstavnicima medija na panel diskusiji.

U skladu s preporukama koje su nastale kao rezultat projekta „Različiti, a isti“, realizovanog prošle godine, uz podršku Kancelarije za lјudska i manjinska prava, čiji je cilј bio unapređenje medijskih aktivnosti u vezi s LGBT zajednicom, drugi segment projekta podrazumeva izradu dokumentarnog filma, koji će biti vezan za lične priče i iskustva pripadnika različitih segmenata LGBT zajednice, te će posebna pažnja biti posvećena gej muškarcima, lezbejkama, biseksualnim i trans* osobama.

Film će se emitovati na televiziji i najčitanijim portalima, te će pokrivati teritoriju cele Srbije. Promocija dokumentarnog filma i panel diskusije će biti vršena kroz različite kanale, te će biti korišćeno više vrsta medija: televizija, dnevne novine i internet (sajtovi za mlade i društvene mreže).

Comments are closed