Vesti

Počele radionice za mlade iz Ustanove za decu i mlade „Sremčica“

Centar za omladinu Tvoja Srbija, u partnerstvu sa Ustanovom za decu i mlade “Sremčica” i Srednjom školom “Artimedia”, a uz podršku Evropske omladinske fondacije Saveta Evrope, realizuje projekat “Škola pametne komunikacije”.

Cilј ovog projekta je da doprinese socijalnoj inkluziji mladih sa smetnjama u razvoju kroz razvoj i unapređenje njihovih veština komunikacije, kao i da se podstakne razvoj njihovih socijalnih i kreativnih sposobnosti, a sve to kroz organizaciju i realizaciju radionica komunikacije.

Opšti cilј ovog projekta je da doprinese socijalnoj inkluziji mladih sa smetnjama u razvoju kroz razvoj i unapređenje njihovih veština komunikacije. Cilј ovog projekta je takođe da se podstakne razvoj njihovih socijalnih i kreativnih sposobnosti. Cilј projekta će se postići kroz organizaciju i realizaciju 13 dnevnih radionica, u trajanju od 3, 5 do 4 sata (sa pauzama), jedan dan nedelјno (tokom vikenda). Radionice će biti održavane u periodu od 3 meseca (1. dec 2015 – 31. mart 2016).

Mladi koji učestvuju u ovom projektu će stvoriti umetnička dela u okviru radionica, koja će biti predstavlјena javnosti – pesme, crteže i slike, kao i veliki grafit mural koji će biti naslikan na spolјnom zidu Ustanove „Sremčica“ koji može biti vidlјiv sa ulice.

U cilјu predstavlјanja pesama, crteža i slika biće organizovana velika izložba, a za svečano otkrivanje grafit murala biće organizovana i konferencija za medije.

Comments are closed