Vesti

Počeo novi serijal radionica o bezbednosti za srednjoškolce

Centar za omladinu Tvoja Srbija u saradnji i pod pokrovitelјstvom Ministarstva omladine i sporta i Internacionalne policijske asocijacije nastavlja treću godinu zaredom realizaciju radionica o bezbednosti u okviru novog projekta, projekta „Prevencija je ključ sigurnosti“. Prvi krug radionica održan je u okviru projekta „Bezbedni mladi – sigurnija Srbija“, drugi kroz projekat „Edukacija danas – za bezbednije sutra“ koje je Tvoja Srbija realizovala tokom prethodne dve godine sa istim partnerima.

Projekat „Prevencija je ključ sigurnosti“ realizujemo sa cilјem da se omogući mladim devojkama, učenicama srednjih škola, da steknu neophodna znanja o digitalnom nasilјu koje je sve više prisutno, kao i trgovini lјudima – decom, koje su dve najveće pretnje po bezbednost mladih žena u Srbiji danas. Kroz radionice koje će biti organizovane u okviru ovog projekta, učesnice će steći znanja koja će im pomoći da unaprede svoju ličnu bezbednost, uz pomoć stručnih saveta pripadnika specijalnih policijskih snaga, ali i da pravilno shvate negativne i pozitivne društvene vrednosti.

Najmanje 8 radionica u oblasti bezbednosti mladih biće realizovano u najmanje 8 opština širom Srbije. Radionice će sprovoditi eksperti Internacionalne policijske asocijacije koji imaju dugogodišnje iskustvo u ovoj oblasti. Radionice će se realizovati po sledećem rasporedu:

  1. 26. septembar 2016 – Tehnička škola, Valјevo
  2. 27. septembar 2016 – Srenjna škola „Hilјadu trista kaplara“, Ljig
  3. 28. septembar 2016 – Ekonomsko-trgovinska škola „Vuk Karadžić“, Stara Pazova
  4. 29. septembar 2016 – Srednja škola „Drvo apt“, Beograd
  5. 3. oktobar 2016 – Gimnazija i ekonomska škola „Svetozar Miletić“, Srbobran
  6. 4. oktobar 2016 – Ekonomsko-trgovinska škola, Sopot
  7. 5. oktobar 2016 – Srednja škola, Veliko Gradište
  8. 6. oktobar 2016 – Srednja škola „Svilajnac“, Svilajnac

Ukoliko ideš u neku od ovih škola, prijavi se svom pedagogu ili psihologu!

footer превенција

Comments are closed