Vesti

Pokrenut projekat „Škola umetničkih veština“

Centar za omladinu Tvoja Srbija u partnerstvu sa Domom za decu i omladinu ometenu u razvoju „Sremčica“ pokrenuo je projekat „Škola umetničkih veština“.

Tokom ovog projekta mladi sa smetnjama u razvoju sa mladima iz generalne populacije svakog utorka tokom tri meseca učestvuju na kreativnim radionicama iz oblasti glume, plesa, pevanja i slikanja.

Na časovima glume, koje vodi mlada glumica Mirjana Trebinjac mladi uče kako da se otvore, da izraze svoje emocije, oslobađaju se stega i stida, povezuju sa vršnjacima i razvijaju drugarske odnose. Sjajna atmosfera preovladava i na časovima pevanja, koje vodi Miloš Marković – pevač i učitelj pevanja, gde mladi uče tekst i melodiju pesme koju će izvesti na zajedničkom performansu na kraju projekta. Časovi plesa, koje vodi poznati plesač Toma Đorđević, doprinose razvijanju timskog rada kroz učenje zajedničke koreografije, korak po korak, a koja će na poslednjem susretu biti krunisana pravim malim performansom. Likovne radionice za mlade predstavljaju posebno uživanje. Časove vodi profesorka scenografije i likovne umetnosti Magdalena Vlajić. Pored toga što eksperimentišu sa različitim vidovima likovne umetnosti, od bojenja temperama do rada sa voštanim olovkama.

Centar za omladinu Tvoja Srbija duguje posebnu zahvalnost Evropskoj omladinskoj fondaciji Saveta Evrope koja je videla značaj ovog projekta i omogućila da se radionice realizuju.

Comments are closed