Manifestacija i brošura „Gledaj me srcem“

Korisnici Ustanove za decu i omladinu „Sremčica“ svakodnevno čine velike korake. Koliko su vredni, kreativni i uporni dokazali su i na manifestaciji „Gledaj me srcem“ koja je organizovana 15. novembra 2014. godine povodom obeležavanja Svetskog dana tolerancije, ali i završetka projekta „Škola umetničkih veština“ koji je Centar za omladinu – TVOJA SRBIJA realizovao u partnerstvu sa Domom „Sremčica“ i Srednjom školom „Artimedia“, uz podršku Saveta Evrope.

Manifestaciju je otvorila Suzana Paunović, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava, koja je istakla da su mladi najznačajniji promoter pravih društvenih vrednosti i da se poruke tolerancije i mira preko njih najsvrsishodnije šalju. “Ovakve manifestacije su važne, jer glasno govore o temama ljudskih prava i uče nas da živimo sa razlikama” – dodala je Paunović.

Program se sastojao od izložbe radova likovnih radionica i predstave sa pevanjem, glumom i igranjem koja je rezultat rada ostalih radionica.

Direktorka Ustanove za decu i mlade – „Sremčica“ Milka Milovanović Minić se zahvalila Centar za omladinu – TVOJA SRBIJA, kao i učenicima srednje škole Artimedia koji su uzeli učešće u projektu, što su prepoznali korisnike Ustanove kao ciljnu grupu kojoj će kroz kreativne radionice i stručnu podršku pomoći da se kvalitetnije integrišu u zajednicu. Ona je dodala da se nakon brojnih radionica koje su realizovane zapažaju značajni pomaci kod sve dece u oblasti samozastupanja i samopouzdanja u uspostavljanju novih kontakata.

Poruka koju je Centar za omladinu – TVOJA SRBIJA hteo da pošalje ovom manifestacijom je da treba da pokušamo da se otvorimo ka ovoj deci i da im pomognemo da prokrče put do naših srca i da pokažemo da ljudska različitost ima svoju vrednost i da oplemenjuje i od nas stvara bolje ljude.

Na manifestaciji je predstavljena i brošura „Gledaj me srcem“ koju možete videti, u celosti, ako kliknete na naslovnu stranu ispod.

Brošura front