Vesti

Završene radionice o bezbednosti za srednjoškolce širom Srbije.

Centar za omladinu Tvoja Srbija u saradnji i pod pokrovitelјstvom Ministarstva omladine i sporta i Internacionalne policijske asocijacije nastavlja treću godinu zaredom realizaciju radionica o bezbednosti u okviru novog projekta, projekta „Prevencija je ključ sigurnosti“.

Prvi krug radionica održan je u okviru projekta „Bezbedni mladi – sigurnija Srbija“, drugi kroz projekat „Edukacija danas – za bezbednije sutra“ koje je Tvoja Srbija realizovala tokom prethodne dve godine sa istim partnerima, uz učešće preko 1800 đaka iz cele Srbije.

Projekat „Prevencija je ključ sigurnosti“ realizuje se sa cilјem da se omogući mladim devojkama, učenicama srednjih škola, da steknu neophodna znanja o digitalnom nasilјu koje je sve više prisutno, kao i trgovini lјudima – decom, koje su dve najveće pretnje po bezbednost mladih žena u Srbiji danas. Kroz radionice koje su organizovane u okviru ovog projekta, učesnice su stekle znanja koja će im pomoći da unaprede svoju ličnu bezbednost, uz pomoć stručnih saveta pripadnika specijalnih policijskih snaga, ali i da pravilno shvate negativne i pozitivne društvene vrednosti.

Više od 200 učenica iz 8 odabranih opština je učestvovalo u ovogodišnjim radionicama o bezbednosti, a njihovi veoma pozitivni utisci govore o tome da je potreba za organizacijom ovakvih edukacija jako visoka.

 

 

Comments are closed