Vesti

Završna konferencija „Reci NE navijačkom nasilju“ u Narodnoj skupštini Srbije

Centar za omladinu Tvoja Srbija u saradnji s Internacionalnom policijskom asocijacijom, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta realizuje projekat „Reci NE navijačkom nasilju – umrežavanje lokalnih partnera i multisektorski pristup borbi protiv nasilja na sportskim terenima“.

Problem iskazivanja nasilja na sportskim manifestacijama, posebno je izražen u prethodnih nekoliko decenija u Republici Srbiji. Navijačke grupe različitih klubova, sukobljavaju se kako među sobom, tako i sa pripadnicima bezbednosnih struktura sa čestim telesnim povredama čak i smrtnim ishodom. Preventiva, u nerepresivnom smislu, efektivnije utiče na uzraste koji još uvek nisu ili su tek u početnoj fazi pripadnici navijačkih grupa, posebno ne onih grupa sa dominantim vandalskim i huliganskim manirima. Imajući na umu rečeno, kao i na osnovu molbi i zahteva koji su nam upućeni tokom ranijih aktivnosti u školama, Centar za omladinu Tvoja Srbija je osmislio ovaj projekat. Projekat podrazumeva edukaciju multisektorskog tima iz 11 opština u Srbiji, za držanje preventivnih edukacija srednjoškolcima. Timovi se sastoje od nastavnika (člana školskog tima za vršnjačko nasilje) i vršnjačkog edukatora, člana nadležne kancelarije za mlade iz istog mesta. Nakon održane obuke, timovi održavaju radionice za mlade u lokalnoj zajednici.

Povodom završetka projekta organizujemo veliku završnu konferenciju, na kojoj će biti predstavljeni rezultati projekta i potrebe sa lokala kada su buduće aktivnosti u oblasti bezbednosti mladih u pitanju.

Govornici na plenarnom delu konferencije su:
• Vanja Udovičić – ministar omladine i sporta Republike Srbije
• Dr Nebojša Stefanović – ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije (tbc)
• Dejan Tomašević – generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije
• Dr Nebojša Pantelić – predsednik Internacionalne policijske asocijacije

Konferencija će biti održana 11. decembra 2017. godine, sa početkom u 9:30 časova u Narodnoj skupštini Republike Srbije (zgrada u Kralja Milana 14).

Prijave za konferenciju su obavezne radi regulisanja ulaska u zgradu Skupštine i primaju se najkasnije do 12 časova u petak, 8. decembra 2017. godine, slanjem imena i prezimena, naziva institucije i kontakt podataka na imejl office@tvojasrbija.rs.

Comments are closed